Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.03.2024

Заступник Генпрокурора Антон Войтенко провів нараду з правоохоронцями на Волині. ФОТО

Під час робочої поїздки до Волинської області заступник Генерального прокурора Антон Войтенко провів нараду з керівництвом обласної прокуратури за участі керівників правоохоронних органів регіону.

Антон Войтенко наголосив, що в умовах триваючої повномасштабної агресії робота правоохоронців повинна бути зорієнтована на безумовне дотримання основоположних прав і свобод людини та громадянина, забезпечення їх безпеки, захисту суспільних та державних інтересів, невідворотності справедливого покарання винних осіб.

«З метою реалізації цих завдань спільні зусилля необхідно спрямувати на ефективну протидію злочинності в регіоні, насамперед на пріоритетних напрямах», – зауважив заступник Генпрокурора.

Він зазначив, що основна увага і надалі повинна зосереджуватися на здійсненні належної фіксації та розслідуванні злочинів проти миру, безпеки людства та міжнародного правопорядку, притягненні до відповідальності винних в агресивній війні.

«Потребує активізації робота правоохоронців з протидії злочинам проти основ національної безпеки України, передусім за фактами державної зради та колабораційної діяльності, виявлення та притягнення до відповідальності пособників державі-агресору», – підкреслив Антон Войтенко.

Заступник Генерального прокурора також зауважив, що серед основних напрямів залишається забезпечення належної протидії військовим кримінальним правопорушенням та кримінальним правопорушенням, пов’язаним із сприянням в ухиленні від військової служби.

Також він акцентував увагу на необхідності подальшого посилення боротьби з корупцією, протидії організованим злочинним угрупованням, зокрема в бюджетній і земельній сферах, кримінальним правопорушенням у сфері охорони навколишнього природного середовища, а також тим, що пов’язані з привласненням та розтратою коштів, виділених для потреб оборони та на відновлення зруйнованої чи пошкодженої інфраструктури.

Належна реалізація цих завдань сприятиме захисту національної безпеки держави у боротьбі із зовнішніми та внутрішніми викликами і загрозами.

Як зазначив Антон Войтенко, у пріоритеті правоохоронних органів також повинні бути захист прав дітей, які є потерпілими від домашнього насильства й інших протиправних дій, забезпечення кібербезпеки держави, боротьба з незаконним обігом наркотиків та зброї.

З метою забезпечення економічної безпеки держави окрему увагу зосередив на недопущенні неправомірного втручання правоохоронних органів у господарську та інвестиційну діяльність.

Також заступник Генпрокурора вказав на окремі недоліки в роботі, які потребують вжиття дієвих заходів щодо їх усунення з боку органів правопорядку регіону.

Присутні доповіли про свої напрацювання та визначили конкретні кроки, спрямовані на удосконалення роботи та підвищення її ефективності.

Участь у нараді взяли керівники обласної прокуратури, начальник ГУ Нацполіції в області, начальник Управління СБУ в області, директор ТУ ДБР у м. Львові, виконувач обов’язків керівника ТУ БЕБ в області.

 

Пресслужба обласної прокуратури

кількість переглядів: 109