Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.03.2024

У прокуратурі обговорили проблеми формування правосуддя, дружнього до дитини. ФОТО

В обласній прокуратурі відбулася робоча зустріч прокурорів із працівниками поліції, ДУ "Луцький слідчий ізолятор", управління соціальних служб сім'ї, дітей та молоді Луцької міської ради та Західного міжрегіонального центру з надання безоплатної правничої допомоги, метою якої було напрацювання міжвідомчих інтеграцій, спрямованих на формування правосуддя, дружнього до дитини.

Начальник відділу захисту інтересів дітей та протидії домашньому насильству обласної прокуратури Тетяна Супрунюк наголосила присутнім, що діти, чиє дорослішання припало на час війни  – дуже вразливі і зараз в Україні через переміщення, евакуацію чи насильство практично кожна дитина може вступити в контакт з системою правосуддя в тій чи іншій формі.

Відтак необхідний комплексний супровід неповнолітніх на всіх етапах кримінального провадження та під час виконання судового рішення. До цього процесу залучатимуться психологи, представники ювенальної превенції, служб у справах дітей, центрів з надання соціальних послуг, органи пробації, поліція та прокурори. Усі вони мають взаємодіяти, щоб запобігти подальшій ескалації злочинності у дитячому середовищі.

При цьому будь-який контакт підлітка з системою правосуддя, незалежно від його процесуального статусу, має відбуватися в порядку, що найменше порушує уклад життя неповнолітнього та відповідає його віковим та психологічним особливостям.

Під час робочої зустрічі обговорено також питання організації своєчасного обміну інформацією, для належного проведення скринінгу неповнолітніх осіб, які утримуються в ДУ "Луцький слідчий ізолятор", складання  індивідуального плану соціально-виховної і психологічної роботи, з метою їх мотивації, забезпечення корекції поведінки підлітків та їх відновлення.

Насамкінець учасники зустрічі погодились, що лише спільними зусиллями можна збудувати систему корекції поведінки підлітків, де інтереси дитини будуть захищені та матимуть першочергове значення.

 

Пресслужба обласної прокуратури

кількість переглядів: 98