Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.10.2023

Головного лікаря лікарні на Волині покарали за правопорушення, пов’язані з корупцією

Волинський апеляційний суд, приставши на позицію прокурора галузевого відділу Волинської обласної прокуратури, залишив у силі рішення Ківерцівського районного суду про притягнення до відповідальності за правопорушення, пов'язані із корупцією, головного лікаря одного з лікарняних закладів Луцького району.

Посадовець, всупереч вимогам ч. 1 ст. 28 Закону України "Про запобігання корупції", прийняв рішення та вчинив дії в умовах реального конфлікту інтересів і при цьому не повідомив про наявний конфлікт інтересів Ківерцівську міську раду.

Головний лікар не надав працівникам Управління стратегічних розслідувань ДСР Національної поліції України необхідну для проведення перевірки інформацію щодо фактів працевлаштування та преміювання ним племінника, який працював в очолюваній ним лікарні.

Суд першої інстанції визнав його винним у порушенні вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів (адміністративні правопорушення, передбачені ч. ч. 1,2 ст. 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення) та призначив покарання у виді штрафу в розмірі 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Апеляційний суд погодився з таким рішенням і воно набрало законної сили.

Наголошуємо, що ненадання інформації на законну вимогу правоохоронців тягне за собою адміністративну відповідальність.

 

Пресслужба обласної прокуратури

кількість переглядів: 307