Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.10.2023

Два мільйони гривень збитків потерпілим щомісяця – у Луцьку припинили діяльність кол-центру. ФОТО

За процесуального керівництва прокурорів Волинської обласної прокуратури в межах розслідування кримінального провадження про вчинення організованою групою шахрайств із використанням електронно-обчислювальної техніки (ч.ч. 4,5 ст. 190 КК України) у Луцьку припинено діяльність шахрайського кол-центру.

За даними слідства, члени групи телефонували громадянам різних країн, називалися працівниками інвестиційної компанії та шляхом обману і зловживання довірою схиляли співрозмовників до перерахування грошових коштів під приводом інвестування у криптовалюти, цінні папери та інші активи.

За оперативною інформацією, розмір завданої потерпілим від шахрайства шкоди становив близько 2 000 000 гривень щомісячно.

Під час санкціонованого судом обшуку в офісному приміщенні в Луцьку вилучено 25 комп’ютерів та 5 телефонів, які містять переписку з ошуканими іноземцями.

Окрім того, правоохоронці виявили також чорнові записи, серед яких – сценарії розмов з майбутніми потерпілими, які ошуканці застосовували, щоб заволодіти чужими грішми.

Під час обшуку в оселі двох керівників
кол-центру вилучено чотири комп’ютери, банківські карти та договори.

Вирішується питання про накладення арешту на вилучене майно.

 

Досудове розслідування: ТУ ДБР у місті Львові за оперативного супроводу УСБУ у Волинській області, УСР ДСР Національної поліції України та ГУНП в області.

 

Пресслужба обласної прокуратури

кількість переглядів: 398