Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.10.2023

Прокурори наполягають на поверненні державі земель оборони поблизу кордону з білоруссю

Камінь-Каширська окружна прокуратура звернулася з позовом в інтересах Волинської обласної державної адміністрації до Любешівської селищної ради та суб'єкта господарювання, аби визнати недійсними рішення органу місцевого самоврядування, договори оренди землі, скасувати реєстрацію у Державному земельному кадастрі земельних ділянок загальною площею 5,21 га й вартістю 61 мільйон гривень та повернути їх державі.

Підставою для пред’явлення позову слугувало незаконне включення до земель, які не підлягали паюванню, 27 земельних ділянок поблизу державного кордону з республікою білорусь з подальшою передачею їх в оренду товариству для здійснення сільськогосподарської діяльності.

При цьому, саме на цій землі розташована лінія прикордонних інженерних споруд, яка включає в себе контрольно-слідову смугу шириною від 30 до 50 метрів та безпосередньо прилягає до лінії державного кордону.

Відтак, у відповідності до вимог земельного законодавства, такі ділянки належать до земель оборони і повинні використовуватись лише з цією метою – наполягатимуть прокурори в суді.

 

Пресслужба обласної прокуратури

кількість переглядів: 617