Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.10.2023

Прокурор у Нововолинську розповіла підліткам про відповідальність за вчинення злочинів. ФОТО

Працівники органів Волинської обласної прокуратури продовжують роботу із правового виховання учнів та профілактики вчинення підлітками злочинів, проводячи зустрічі з учнями та студентами.

Прокурор Нововолинського відділу Володимирської окружної прокуратури Олена Левчук завітала із бесідою про відповідальність підлітків за вчинення правопорушень до першокурсників Нововолинського центру професійно-технічної освіти.

У розмові прокурор розповіла про особливості та підстави адміністративної і кримінальної відповідальності неповнолітніх, наголосила на причинах та умовах, які сприяють скоєнню дітьми правопорушень, та охарактеризувала найбільш поширені злочини, які вчиняють неповнолітні у Нововолинську.

- Надаючи величезного значення профілактичній роботі, ми намагаємося налагодити з підлітками діалог, - зауважує Олена Левчук, - максимально доступно розповідаємо їм про необхідність дотримання вимог закону, про відповідальність за вчинення правопорушень, про те, як уникнути втягнення у злочинну діяльність, що нерідко відбувається під негативним впливом дорослих співучасників злочинів. 

Зачепили ми цього разу і таку болючу для деяких дітей тему булінгу, наголосивши, що за такі дії теж передбачена відповідальність.

Педагоги і прокурори сподіваються, що поширення серед підлітків необхідної інформації вплине на підвищення свідомості юних громадян та  на зменшення злочинності у дитячому середовищі.

У ході бесіди учні також змогли поставити лекторці запитання, на які отримали вичерпні відповіді.

 

Прес-служба прокуратури області

кількість переглядів: 450