Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.10.2023

За втручання прокуратури підприємець не уникне стягнення з нього майже 600 тисяч гривень в бюджет Луцької громади

Луцький міськрайонний суд задоволив позов Луцької окружної прокуратури про визнання недійсним договору дарування майна, укладеного підприємцем із дружиною, аби уникнути стягнення з нього на користь Управління освіти Луцької міської ради майже 600 тисяч гривень безпідставно отриманих коштів.

Прокурори з'ясували, що підприємець, з якого за задоволеним позовом прокуратури мали стягнути кошти, отримані з бюджету на підставі нікчемних угод, вирішив уникнути таких втрат і уклав договір, згідно з яким подарував дружині єдине належне йому майно – половину земельної ділянки у селі Боратин Луцького району.

Таким чином рухоме та нерухоме майно, за рахунок якого можливо було виконати рішення суду, а також кошти на рахунках боржника були відсутні.

Вивчивши законність відчуження майна, прокурори встановили, що воно належало підприємцю на момент звернення їх до суду з позовом про стягнення коштів і було відчужене під час розгляду справи судом.

У суді прокурори довели, що договір дарування майна був укладений з метою ухилитися від виконання рішення суду, а тому має бути визнаний недійсним.

Суд пристав на позицію прокуратури та задоволив також вимогу про скасування в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно державної реєстрації права приватної власності дружини підприємця на подаровану їй ділянку.

 

Пресслужба обласної прокуратури

кількість переглядів: 602