Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.08.2023

У прокуратурі обговорили проблеми захисту інтересів держави у сфері охорони навколишнього природного середовища. ФОТО

У Волинській обласній прокуратурі  в ході надання практичної допомоги прокурорами Офісу Генерального прокурора відбувся навчально-методичний семінар на тему: «Організація представництва інтересів держави в суді у сфері охорони навколишнього природного середовища».

В роботі семінару взяв участь прокурор відділу представництва інтересів держави в суді Управління захисту інтересів держави у сфері охорони навколишнього природного середовища Спеціалізованої екологічної прокуратури Офісу Генерального прокурора Дмитро Кондратюк.

Розпочинаючи роботу семінару, заступник керівника обласної прокуратури Олександр Бабенков зауважив, що Конституцією України закріплено право кожної людини на безпечне для життя і здоров’я довкілля, тому захист інтересів держави у сфері охорони природи завжди буде одним із важливих пріоритетів у роботі прокурорів.

Учасники семінару обговорили важливі питання організації представництва прокурорами інтересів держави в суді у сфері охорони охорони і використання надр, біоресурсів, поводження з відходами, охорони територій і об’єктів природно-заповідного фонду, охорони і використання вод та атмосферного повітря.

Дмитро Кондратюк розповів присутнім про проблемні питання реалізації представницьких повноважень у сфері охорони навколишнього природного середовища та актуальну судову практику.

Зауважимо, що упродовж січня-липня 2023 року судами відкрито провадження за 33 позовами волинських прокурорів у сфері охорони навколишнього природного середовища на суму  911 мільйонів гривень, задоволено 18 таких позовів на суму понад 415 мільйонів гривень, виконано судових рішень за позовами органів обласної прокуратури на суму 60,5 мільйона гривень.

 

Пресслужба обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 767