Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.08.2023

Прокурори наполягають на стягненні майже 200 тис грн із недобросовісного постачальника пального

Ковельська окружна прокуратура звернулася до Господарського суду Житомирської області з двома позовами в інтересах відділ освіти, молоді та спорту Турійської селищної ради Ковельського району, аби стягнути майже 200 тис грн із недобросовісного суб'єкта господарювання.

Прокурори з'ясували, відділ селищної ради у 2021 та 2022 році за результатами тендерів укладав із постачальником пального договори про надання послуг.

До одного із цих договорів згодом сторони в порушення законодавства уклали низку додаткових угод, згідно з якими  вартість пального збільшувалась за відсутності для того підстав.

У підсумку замовник сплатив на 117 тисяч гривень більше, а пального отримав менше, ніж було домовлено за результатами закупівель.

Взяті ж на себе зобов'язання за другим договором про поставку пального на суму 81 тисячу гривень суб'єкт господарювання взагалі не виконав, а надані ним талони на пальне виявилися не дійсними.

При цьому постачальник не відповідав на листи селищної ради з вимогами розблокувати талони чи розірвати договір та повернути кошти.

У суді прокурори домагатимуться стягнення з постачальника коштів, надміру сплачених йому із бюджету, а також сплачених за не надані послуги.

 

Пресслужба обласної прокуратури

кількість переглядів: 4975