Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.08.2023

В обласній прокуратурі відбулася координаційна нарада керівників правоохоронних органів Волині. ФОТО

У Волинській обласній прокуратурі під головуванням її керівника Віктора Тимчука відбулася координаційна нарада керівників правоохоронних органів області, на якій обговорено питання подальшої спільної роботи задля захисту громадян, суспільства та держави від злочинних посягань в умовах воєнного стану.

Розпочинаючи нараду, Віктор Тимчук зауважив, що у воєнний час роботи у правоохоронців суттєво побільшало, проте вони забезпечують правопорядок в області.

Особливим пріоритетом у роботі стало розслідування воєнних злочинів (їх у першому півріччі 2023 року обліковано понад півтори сотні) та злочинів проти основ національної безпеки (у кримінальних провадженнях слідчих органу безпеки забезпечено скерування до суду двох обвинувальних актів про державну зраду, дев’яти – про колабораційну діяльність, трьох – про посягання на територіальну цілісність і недоторканість держави, дванадцяти – про прославляння агресора).

Правоохоронці протидіють незаконному використанню гуманітарної допомоги (викрито 3 факти реалізації транспортних засобів, ввезених як гуманітарна допомога. До суду скероване одне таке провадження, ще 9 розслідується).

Активізовано боротьбу з протиправним переправлянням військовозобов’язаних через кордон (до суду скеровано 8 обвинувальних актів у провадженнях про такі злочини).

Покращились результати розслідування проваджень щодо ухилення від призову на військову службу під час мобілізації (з 174 проваджень 80 вже скеровано до суду).

Зросла кількість виявлених фактів хабарництва та одержання неправомірної вигоди (з 54 у 2022 році до 82 у 2023).До суду скеровано 60 обвинувальних актів про такі злочини.

Активізовано протидію організованій злочинності. Загалом знешкоджено діяльність 12 організованих груп та однієї злочинної організації (2 – у сфері економіки, 2 – щодо переправляння військовозобов’язаних за кордон).

  • В умовах війни, коли десятки, якщо не сотні тисяч людей втрачають своє звичне життя, роботу, домівки, рідних, у суспільстві підвищується запит на справедливість, - наголосив керівник обласної прокуратури, завершуючи нараду. – Припинення функціонування злочинних схем, протидія корупції, злочинам на кордоні, забезпечення невідворотності покарання винних осіб – те, чого чекають від нас люди – і ми повинні це забезпечити.

Також у нашому полі зору перебувають питання ефективності та доцільності витрачання бюджетних коштів, бо у війну, коли Україні допомагає весь світ, витрачати кошти на фонтани, барабани, стадіони та фестивалі – неприпустимо.

За підсумками наради визначено спільні заходи, спрямовані на підвищення ефективності протидії злочинності в області.

 

Пресслужба обласної прокуратури      

кількість переглядів: 5368