Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.08.2023

Обіймала посаду в «военно-гражданской администрации» окупантів – жительку Запорізької області судитимуть за колабораційну діяльність

Прокурори Волинської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні про вчинення 39-річною жителькою Запорізької області колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Слідство встановило, що після окупації міста Мелітополя у грудні 2022 року жінка, яка до того обіймала керівну посаду в регіональному підрозділі Міністерства юстиції України, добровільно погодилась на посаду начальника так званого «Управления записи актов гражданского состояния военно-гражданской администрации Запорожской области».

Реалізовуючи незаконну політику держави-агресора у сфері державної реєстрації актів цивільного стану, посадовиця виконувала функціональні обов’язки з метою подальшого встановлення влади окупантів, створення у мешканців хибних уявлень про благі наміри окупаційних військ та незворотне і стабільне існування на теренах Запорізької області влади рф та ідей «руского міра».

Досудове розслідування: УСБУ у Волинській області.

 

Пресслужба обласної прокуратури

кількість переглядів: 5430