Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.06.2023

За втручання прокуратури упереджено неправомірне використання понад 105 млн грн бюджетних коштів

Після втручання Волинської обласної прокуратури Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Волинській області розірвала укладений у січні 2022 року договір про закупівлю у суб'єкта господарювання робіт зі здійснення капітального ремонту шляхопроводу державного значення «Нововолинськ-Іваничі-Павлівка-Локачі» на загальну суму 105,8 мільйона гривень.

Прокурори з’ясували, а контролюючий орган, провівши моніторинг, підтвердив наявність порушень при проведенні конкурентної процедури закупівлі.

Так, товариство-переможець відкритих торгів не надало замовнику усіх документів, що вимагалися тендерною документацією, з приводу асфальтобетонного заводу, потужності якого мало намір використовувати для виконання робіт.

Крім того, у суб’єкта господарювання на момент участі тендері були відсутні дозвільні документи на виконання низки робіт підвищеної небезпеки, визначених у технічному завданні на закупівлю.

Після звернення прокуратури з позовом до суду оспорюваний договір, оплати за яким не проводились, розірваний, відтак провадження в справі закрите.

 

Пресслужба обласної прокуратури

кількість переглядів: 460