Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.06.2023

За втручання прокурорів із постачальника пального стягнуто 157 тис. грн надміру сплачених йому бюджетних коштів

Прокурори Камінь-Каширської окружної прокуратури відстояли у судах усіх інстанцій свою позицію щодо стягнення із приватного підприємства  157 тис. грн, які воно зайво отримало із бюджету.

 Нагадаємо, окружна прокуратура зверталася до суду із позовом в інтересах держави в особі відділу освіти, молоді і спорту Маневицької селищної ради, встановивши порушення  при проведенні закупівель пального.

 З'ясувалося, що у лютому 2021 року за результатами тендеру між відділом освіти селищної ради та постачальником було укладено договір про надання послуг.

Згодом сторони уклали низку додаткових угод, згідно з якими вартість пального неодноразово збільшувалась за відсутності для того підстав.

Усі ці угоди, вважали у прокуратурі, є недійсними, адже укладені із порушеннями чинного законодавства.

Водночас, замовник та постачальник дії, в результаті яких замовники сплатили більше, а пального отримали менше, ніж було домовлено за результатами закупівлі, порушеннями не вважали.

Суд першої інстанції відмовив у задоволенні позову, проте у суді апеляційної та касаційної інстанції прокурори відстояли свою позицію щодо стягнення з постачальника коштів, надміру сплачених йому із бюджету.

Рішення суду набрало законної сили – і вже виконане.

Кошти повернуті в місцевий бюджет.

 

Пресслужба обласної прокуратури

кількість переглядів: 403