Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.06.2023

Прокуратура наполягає на стягненні з керівника ГУ Держгеокадастру в області шкоди, завданої незаконним звільненням працівників

Прокурори Луцької окружної прокуратури звернулися до суду із двома позовами в інтересах держави, аби стягнути із колишнього начальника Головного управління Держгеокадастру у Волинській області у порядку регресу 70 тис. грн матеріальної шкоди, завданої установі у зв’язку із незаконним звільненням посадовцем двох працівників.

Правовими підставами пред’явлення позовів стали норми Кодексу законів про працю України, відповідно до яких службова особа, винна в незаконному звільненні працівників, зобов’язана покрити шкоду, заподіяну установі у зв’язку з оплатою цим працівникам часу вимушеного прогулу.

Волинський окружний адміністративний суд у вересні 2022 року визнав протиправними та скасував накази про звільнення державного кадастрового реєстратора відділу №1 та провідного спеціаліста відділу №3 управління надання адміністративних послуг ГУ Держгеокадастру у Волинській області, поновив їх на посадах та стягнув із державної установи на їхню користь середній заробіток за час вимушеного прогулу.

Тепер прокурори наполягатимуть на стягненні заподіяної установі шкоди із її екскерівника, який звільнив працівників незаконно.

 

Пресслужба обласної прокуратури

кількість переглядів: 570