Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.06.2023

Жителя Києва на Волині покарали за шахрайства

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Володимирської окружної прокуратури суд визнав 26-річного жителя міста Києва винуватим у вчиненні шахрайств за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 190 КК України).

За даними слідства, упродовж жовтня-листопада 2022 року чоловік разом із не встановленим поки спільником ошукували людей за схемою «Ваш родич втрапив у ДТП».

Вони телефонували громадянам та повідомляли неправдиву інформацію про те, що їхньому родичу необхідна допомога на лікування – і шоковані звісткою довірливі люди передавали зловмиснику чималі кошти – від 10000 грн до 4000 євро.

Таким чином шахраї ошукали чотирьох жителів Володимирського району та заволоділи 280 тисячами гривень.

Суд врахував, що обвинувачений щиро розкаявся у вчиненому та  повністю відшкодував потерпілим матеріальну і моральну шкоду.

За скоєне чоловікові доведеться сплатити штраф у розмірі 68 тисяч гривень.

          Прокурори укотре застерігають громадян бути обачними та в жодному разі не передавати грошові кошти незнайомим особам, хоч би що вони розповідали про ваших рідних.

Розкажіть про цю шахрайську схему своїм знайомим старшого віку, адже саме вони зазвичай найчастіше потерпають від таких дій ошуканців.

 

Пресслужба обласної прокуратури

 

 

 

кількість переглядів: 504