Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.04.2023

Незаконні споруди на самовільно захопленій землі в Луцькому районі – волинянка постане перед судом

Прокурори Луцької окружної прокуратури  скерували до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні про вчинення жителькою села Зміїнець Луцького району самовільного будівництва будівель та споруд на самовільно зайнятій земельній ділянці, а також підроблення й використання нею підроблених документів (ч. 3 ст. 197-1, ч. 3, 4 ст. 358 КК України).

За даними слідства, у 2017-2018 роках жінка незаконно спорудила дві двоповерхові будівлі площею понад 700 кв. м. на земельній ділянці, яка перебувала у державній власності та знаходилась в користуванні Державного підприємства Національна енергетична компанія «Укренерго», на території Прилуцької сільської ради.

Аби надати видимості законності своїм діям, вона підробила нікчемний договір купівлі-продажу їй цих споруд приватним підприємством та акт прийому-передачі їй цього майна.

Підроблені документи жінка використала, пред'явивши їх державному реєстратору з метою реєстрації речових прав на земельну ділянку.

За усі ці дії обвинувачена відповість у суді.

Прокурори ж Луцької окружної прокуратури, окрім того, звернувшись до суду із позовом в інтересах держави в особі Луцької міської ради, наполягають також на скасуванні державної реєстрації та припиненні права власності громадянки на самовільно захоплену ділянку, звільненні ділянки від незаконно збудованих споруд та поверненні земельної ділянки державі.

 

Пресслужба обласної прокуратури

кількість переглядів: 809