Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.02.2023

В обласній прокуратурі відбулася координаційна нарада керівників правоохоронних органів Волині. ФОТО

У Волинській обласній прокуратурі під головуванням її керівника Віктора Тимчука відбулася координаційна нарада керівників правоохоронних органів області, на якій обговорено питання подальшої спільної роботи задля захисту громадян, суспільства та держави від злочинних посягань в умовах воєнного стану.

Розпочинаючи нараду, Віктор Тимчук зауважив, що війна внесла суттєві корективи в роботу правоохоронців, проте вони забезпечують правопорядок в області.

Особливим пріоритетом у роботі стало виявлення, розслідування та розкриття злочинів проти основ національної безпеки.

Відтак у 2022 році на Волині забезпечено скерування до суду шести обвинувальних актів про державну зраду, п’яти – про колабораційну діяльність, п’яти – про посягання на територіальну цілісність і недоторканість держави, семи – про прославляння агресора, двох – щодо несанкціонованого поширення інформації про направлення, переміщення зброї та озброєння.

Діяльність органів правопорядку зосереджена на протидії незаконному використанню гуманітарної допомоги, протиправному переправлянню військовозобов’язаних осіб через державний кордон.

До суду надіслано три обвинувальні акти за фактами незаконного використання гуманітарної допомоги, 16 – незаконного переправляння військовозобов’язаних осіб через кордон, у тому числі семи – з ознаками корупції, одного – щодо організованої злочинної групи, майже півтори сотні – щодо використання підроблених документів при спробах виїзду за кордон.

"Воєнний час вимагає від правоохоронних органів ще більш злагодженої та відповідальної роботи, - наголосив керівник обласної прокуратури, завершуючи нараду. – Припинення функціонування злочинних схем, протидія корупції, незаконному використанню бюджетних коштів, виділених на виконання заходів, передбачених правовим режимом воєнного стану, притягнення винних у вчиненні злочинів осіб до передбаченої законом відповідальності – те, чого чекає від нас суспільство, в якому війна загострила потребу у справедливості. І ми це забезпечимо".

 

 Пресслужба обласної прокуратури

кількість переглядів: 751