Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.10.2022

Державну закупівлю на 1,8 мільйона провели із порушенням закону - втрутилась прокуратура

Камінь-Каширська окружна прокуратура звернулася до Господарського суду Волинської області із позовом в інтересах держави в особі Західного Офісу Державної аудиторської служби України до управління капітального будівництва, транспорту, житлово-комунального господарства та комунального майна Камінь-Каширської міської ради і суб'єкта господарювання, аби визнати недійсними рішення уповноваженої особи міськради та договір про закупівлю робіт за бюджетні кошти на суму понад 1,8 мільйона гривень.

 

Прокурори з'ясували, що орган місцевого самоврядування за наслідками публічної закупівлі у вересні 2021 року уклав з підприємцем договір на проведення робіт із ремонту тротуару на одній із вулиць у Камені-Каширському.

 

При цьому процедуру закупівлі проведено із порушеннями вимог Закону України «Про публічні закупівлі», адже тендерна пропозиція переможця торгів не відповідала кваліфікаційним критеріям.

 

Підприємець не підтвердив наявність у нього працівників необхідної кваліфікації, та і серед зареєстрованих видів діяльності у нього нема такого виду як «будівництва доріг та автострад», відтак його пропозиція підлягала відхиленню.

 

Втрутившись у ситуацію, у суді прокурори вимагатимуть визнати  рішення уповноваженої особи та договір про закупівлю робіт недійсними.

 

Пресслужба прокуратури області

 

кількість переглядів: 915