Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.08.2022

Керівник обласної прокуратури Віктор Тимчук: «Маємо спільно забезпечити правопорядок в області в умовах воєнного стану». ФОТО

У Волинській обласній прокуратурі під головуванням її керівника Віктора Тимчука відбулася координаційна нарада керівників правоохоронних органів області, на якій обговорили питання спільної роботи у сфері протидії злочинності в умовах особливого періоду.

Розпочинаючи нараду, Віктор Тимчук зауважив, що волинські правоохоронці змогли налагодити ефективне виконання завдання, пов’язаних із введенням воєнного стану, якісно вирішуючи при цьому проблеми повсякденної діяльності.

Вдалось забезпечити стабільну криміногенну ситуацію в регіоні і належний рівень протидії злочинності.

Забезпечено належний рівень взаємодії з питань фіксації та розслідування воєнних злочинів, проводиться робота і щодо розшуку осіб, зниклих безвісти в зоні бойових дій.

Уже повідомлено про підозру військовослужбовцю рф з числа командного складу, який віддав наказ про повітряний обстріл нафтобази у Луцьку.

Розпочато досудове розслідування злочинів, пов’язаних з російським бізнесом: щодо несплати податків та за фактами самовільного захоплення земельних ділянок і легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом.

Викрито організовану групу, члени якої налагодили схему переправляння військовозобов’язаних громадян до країни ЄС.

Загалом же в області викрито 5 організованих злочинних груп (проти 8 у минулому році ), до суду скеровано 11 обвинувальних актів (проти 12 у 2021 році).

Також до суду скеровано п’ять обвинувальних актів щодо службових осіб митниці за фактами ухилення від сплати митних платежів на понад 50 мільйонів гривень, чотири з яких – про корупційні злочини.

Зареєстровано 11 проваджень щодо фактів виправдовування та заперечення збройної агресії російської федерації із використанням інформаційно-комунікаційних систем. До суду скеровано один обвинувальний акт у такому проваджені.

Пріоритетом у роботі правоохоронців є викриття та ліквідація схем ввезення товарів комерційного призначення під виглядом гуманітарної допомоги, продаж різного роду ділками та псевдоволонтерами такої допомоги. Щодо цього в області розслідується 10 кримінальних проваджень. охоронних органів.

При цьому, зауважив керівник обласної прокуратури, не має бути жодних штучних перешкод тим, хто законно і совісно допомагає воїнам та потерпілим від війни.

- Ми всі працюємо заради однієї мети – заради Перемоги. – сказав, завершуючи нараду, Віктор Тимчук. – Кожен на своєму місці, відповідально виконуючи покладені Законом функції,  ми забезпечуємо правопорядок. При цьому усі, хто порушує закон, мають знати, що війна – не привід наживатися. І вона – нічого не спише. За незаконні дії доведеться відповісти. Перед Законом  і пам'яттю тих, хто поклав своє життя за Україну.

 

Пресслужба обласної прокуратури

кількість переглядів: 1285