Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.07.2022

В обласній прокуратурі підбили підсумки роботи за півріччя. ФОТО

У Волинській обласній прокуратурі відбулася розширена оперативна нарада, на якій обговорили підсумки роботи органів прокуратури у першому півріччі 2022 року.

Розпочинаючи нараду, керівник обласної прокуратури Віктор Тимчук зауважив, що  з початку повномасштабного вторгнення російської федерації в Україну волинські правоохоронці працюють у новій реальності, проте і в умовах воєнного стану забезпечують правопорядок та ефективне виконання передбачених законом функцій.

Упродовж 6 місяців 2022 року до суду скеровано вісім обвинувальних актів про злочини проти національної безпеки, проти миру, безпеки людства та міжнародного правопорядку, у тому числі три – про державну зраду.

Повідомлено про підозру військовослужбовцю рф числа командного складу, який віддав наказ про повітряний обстріл нафтобази у Луцьку.

Проведена цілеспрямована робота щодо забезпечення передачі на потреби Збройних Сил України та інших військових формувань майна і грошових коштів, вилучених під час досудового розслідування кримінальних проваджень. Зокрема, перераховано понад 721 тис. грн, внесених в якості застав обвинуваченими та підозрюваними, та за рішеннями військових адміністрацій, судів передано 74 транспортні засоби, понад 35 тис. літрів пального, 220 куб. м. лісоматеріалів, більше 35 тисяч пачок цигарок.

Розпочато досудове розслідування злочинів, пов’язаних з російським бізнесом: щодо несплати податків та за фактом самовільного захоплення земельних ділянок і легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом.

Завдяки вчасній координації активізовано правоохоронну діяльність у сферах протидії незаконному використанню гуманітарної допомоги і протиправному переправлянню осіб призовного віку через кордон.

Знешкоджено діяльність  чотирьох організованих злочинних груп, з них по одній – у сферах економіки, незаконної переробки та збуту бурштину, незаконного обігу наркотичних засобів та поширення злочинного впливу, по вчиненню крадіжок. До суду скеровано обвинувальні акти щодо 10 злочинних угрупувань, у тому числі два – у сфері економіки.

Також  суду скеровано п’ять обвинувальних актів щодо службових осіб митниці за фактами ухилення від сплати митних платежів на понад 50 мільйонів гривень.

Завершуючи нараду, керівник обласної прокуратури наголосив, що пріоритетними у роботі прокурорів і надалі залишаються викриття та ліквідація схем ввезення товарів комерційного призначення під виглядом гуманітарної допомоги, переправляння військовозобов'язаних осіб через кордон, ухилення від призову, робота щодо забезпечення передачі на потреби ЗСУ майна і грошових коштів.

"Усі, хто хоче нажитися на війні, мають бачити реальні результати роботи правоохоронців та знати, що війна нічого не спише, за незаконні дії доведеться відповісти, - сказав Віктор Тимчук. – Окрім розслідування злочинів, пов'язаних із війною, вирішення потребують  і повсякденні завдання задля забезпечення законності в регіоні. Цього вимагає від нас суспільство – і ми це забезпечимо».

За результатами наради визначено заходи, спрямовані на підвищення ефективності діяльності органів обласної прокуратури у воєнний час, та основні завдання на наступний період.

 

Пресслужба обласної прокуратури

кількість переглядів: 1291