Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.04.2022

На Волині накладено арешт на партію бронежилетів та касок, які хотіли незаконно збути. ФОТО

За клопотанням прокурорів Ковельської окружної прокуратури Волинської області суд наклав арешт на бронежилети, каски, готівкові кошти у різній валюті на суму майже 800 тисяч гривень та автомобіль, визнані речовими доказами у кримінальному провадженні про можливе незаконне використання посадовцем Підгайцівської територіальної громади Луцького району гуманітарної допомоги, благодійних пожертв або безоплатної допомоги (ч. 3 ст. 201-2 КК України).

Слідство вважає, що бронежилети, каски та інші товари вартістю 18 тисяч доларів США,  ввезені на митну територію України як гуманітарна допомога, незаконно збували.

 

Триває досудове розслідування. Встановлюються особи усіх причетних до злочинних схем.

 

Довідково: санкцією ч.3 ст.201-2 КК України за незаконне використання з метою отримання прибутку під час воєнного стану гуманітарної допомоги, благодійних пожертв або безоплатної допомоги передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до семи років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

 

Пресслужба обласної прокуратури

кількість переглядів: 1695