Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.04.2022

Прокурори на Волині вжили заходів задля збереження пам’ятки архітектури ХVІІІ століття

Волинський окружний адміністративний суд задоволив позов Ковельської окружної прокуратури в інтересах Управління культури, з питань релігій та національностей Волинської обласної державної адміністрації, визнав визнати протиправною бездіяльності Луківської селищної ради Ковельського району та зобов’язав ужити заходів задля занесення до Державного реєстру нерухомих пам'яток України церкву Святої Параскеви 1723 року побудови.

Прокурори з'ясували, що орган місцевого самоврядування попри вимоги Закону України «Про охорону культурної спадщини» досі не виготовив облікової документації на культову споруду, відтак відомості про неї у Державний реєстр нерухомих пам'яток України також не внесені.

 

Відсутність відомостей про історичну пам’ятку в Реєстрі не забезпечувала її належного захисту, догляду та збереження і уможливлювала незаконні дії щодо неї.

 

Втрутившись у ситуацію, прокурори в суді домоглися від селищної ради вчинити усі необхідні дії задля збереження об’єкта культурної спадщини національного значення.

Пресслужба обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1079