Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.03.2022

Прокурори на Волині вжили заходів задля збереження пам’яток археології

Волинський окружний адміністративний суд задоволив позов Володимир-Волинської окружної прокуратури в інтересах Управління культури, з питань релігій та національностей Волинської обласної державної адміністрації, визнав протиправною бездіяльності Павлівської сільської ради Володимир-Волинського району та зобов’язав вжити заходів задля занесення до Державного реєстру нерухомих пам'яток України двох об'єктів культурної спадщини місцевого рівня – поселень у селі Милятин.

Прокурори з'ясували, що орган місцевого самоврядування попри вимоги Закону України «Про охорону культурної спадщини» досі не виготовив облікової документації на ці два об’єкти, відтак відомості про них у Державний реєстр нерухомих пам'яток України також не внесені.

Відсутність відомостей про пам’ятки археології в Реєстрі не забезпечує їхнього належного захисту, догляду та збереження і уможливлює незаконні дії щодо них.

Втрутившись у ситуацію, прокурори в суді домоглися зобов'язання сільської ради вчинити усі необхідні дії задля збереження обох об’єктів культурної спадщини.

Пресслужба обласної прокуратури

кількість переглядів: 1152