Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.03.2022

Повідомляв іноземній спецслужбі відомості про розгортання військ ЗСУ – громадянина Білорусі на Волині підозрюють у шпигунстві

За процесуального керівництва Волинської обласної прокуратури слідчі слідчого відділу УСБУ в області повідомили про підозру у шпигунстві (ч.1 ст. 114 КК України) 43-річному громадянину Республіки Білорусь.

За даними слідства, чоловік, проживаючи на території України, на виконання завдань іноземної спецслужби упродовж  лютого-березня 2022 року збирав та передав відомості про чисельність, дислокацію, озброєння та матеріально-технічне забезпечення військових формувань Збройних сил України у прикордонні на території Волинської області.

​Затримали іноземця 18 березня 2022 року.

Суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

 

Довідково: згідно із санкцією ч.1 ст. 114 КК України шпигунство (передача або збирання з метою передачі іноземній державі, іноземній організації або їх представникам відомостей, що становлять державну таємницю, якщо ці дії вчинені іноземцем або особою без громадянства) карається позбавленням волі на строк від десяти до п’ятнадцяти років з конфіскацією майна або без такої.

 

Пресслужба  обласної прокуратури

кількість переглядів: 635