Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.01.2020

Директору комунального підприємства на Волині повідомлено про підозру в розтраті понад 840 тис. грн

За процесуального керівництва прокуратури Волинської області слідчими Слідчого управління Головного управління Національної поліції в області повідомлено директору одного з комунальних підприємств Володимира-Волинського про підозру у службовому підробленні й розтраті чужого майна в особливо великих розмірах  шляхом зловживання службовим становищем.

У процесі виготовлення проектно-кошторисної документації будівництва ІІІ черги полігону твердих відходів у Володимирі-Волинському посадовець включив у кошторис не передбачену проектом потребу закупівлі бульдозера за завищеною ціною і затвердив цей кошторис із внесеною до нього завідомо недостовірною інформацією.

Згодом, здійснюючи закупівлі для будівництва, директор підприємства закупив бульдозер, вартість якого становила 277 тис. грн, за ціною понад 1млн 120 тис. грн, розтративши в такий спосіб  більш ніж 844 тис. грн.

Унаслідок безпідставного придбання техніки бюджету Володимир-Волинської міської ради завдано матеріальної шкоди в особливо великому розмірі.

Директору комунального підприємства повідомлено про підозру у службовому підробленні та розтраті чужого майна в особливо великих розмірах, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем.

Триває досудове розслідування.

До слова, за вчинення таких злочинів Кримінальним кодексом України передбачено покарання аж до 12 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років і з конфіскацією майна.

 

Пресслужба прокуратури області

 

 

кількість переглядів: 2655