Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.06.2018

Прокуратура на Волині довела – 327 тис грн. в бюджет таки доведеться повернути без відтермінування

Львівський апеляційний адміністративний суд пристав на позицію волинських прокурорів та залишив у силі рішення Волинського окружного адміністративного суду за позовом Маневицької місцевої прокуратури щодо визнання незаконним рішення Маневицької районної ради про відтермінування повернення сільськогосподарськими виробничими кооперативами району коштів до державного бюджету.

При вивченні законності використання коштів місцевого бюджету прокурори з'ясували, що рішенням районної ради у листопаді 2017 року за відсутності законних підстав відтерміновано повернення цими підприємствами до районного бюджету понад 327 тис. грн.

Прийняття ж такого рішення не передбачено чинним законодавством та виходить за межі повноважень ради, а зазначені грошові кошти є позикою, переданою суб’єктам господарювання на підставі двосторонніх договорів.

Відстрочка повернення до бюджету територіальної громади району такої значної суми коштів суперечить інтересам держави, які полягають у забезпеченні належного фінансування інших бюджетних програм та заходів.

У зв’язку із цим місцева прокуратура звернулася до Волинського окружного адміністративного суду із позовом про визнання протиправним та скасування незаконного рішення районної ради.

Суд задоволив позовні вимоги прокурорів у повному обсязі.

Рішення Маневицької районної ради про відтермінування повернення коштів було скасовано.

Райрада не погодилася з таким рішенням і оскаржила його в апеляційному порядку.

Але суд апеляційної інстанції лиш підтвердив правомірність позиції прокуратури, відтак  понад 327 тис. грн. таки буде повернуто до бюджету без відтермінувань.

 

Прес-служба прокуратури області

кількість переглядів: 1814