Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.06.2018

За принципової позиції волинських прокурорів майже 100 га земель природно-заповідного фонду повернуто державі

Постановою Верховного суду задоволено касаційну скаргу прокуратури Волинської області, подану на рішення апеляційного суду області, яким у жовтні 2016 року було відмовлено в задоволенні позову прокурора Камінь-Каширського району в інтересах держави в особі управління екології та природних ресурсів Волинської обласної державної адміністрації до Камінь-Каширської районної державної адміністрації та громадянина.

Застосувавши представницькі повноваження, прокурори вимагали визнання незаконним та скасування розпоряджень голови  РДА, визнання недійсними договорів оренди землі й повернення 97 га земель природно-заповідного фонду з озером Сірче на Волині у державну власність.

Суд касаційної інстанції, скасувавши рішення апеляційного суду, залишив у силі рішення Камінь-Каширського районного суду, яким позовні вимоги прокурора були задоволені в повному обсязі.

Таким чином, Верховний Суд, погодившись з позицією прокурорів, прийшов до висновку, що повноваження щодо надання в користування земель природно-заповідного фонду належали Уряду України, а не Камінь-Каширській РДА.

Райдержадміністрація ж незаконно передала у користування земельну ділянку водного фонду, чим порушила низку вимог чинного законодавства.

Наразі ж розпорядження про передачу цієї землі в оренду визнано незаконними, договори оренди землі – недійсними, а ділянку – повернуто в державну власність.

 

Прес-служба прокуратури Волинської області

 

кількість переглядів: 1461