Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.05.2024

12 років позбавлення волі – постановлено вирок волинянину, який збирав для ворогів інформацію про Луцький військовий аеродром

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Волинської обласної прокуратури суд визнав 42-річного жителя Луцька винуватим у пособництві у державній зраді (ч.5 ст. 27, ч.1 ст. 111 КК України).

Доведено, що чоловік, який у свій час служив на Луцькому військовому аеродромі, погодився виконувати завдання завербованого російськими спецслужбами знайомого, також волинянина, та став частиною ворожої агентурної мережі.   

Маючи можливість спілкуватися у середовищі військовослужбовців, волинянин дізнавався усе, що стосується аеродрому, його охорони, кількості, видів та типів літаків, запасів озброєння та ін.

Ця інформація згодом передавалася представнику головного управління генерального штабу збройних сил російської федерації.

Припинили діяльність цих ворожих агентів на Волині у березні 2020 року.

Суд призначив обвинуваченому покарання у виді 12 років позбавлення волі.

Його «куратору» суд першої інстанції призначив покарання у виді 14 років позбавлення волі, проте він оскаржив це рішення – і нині провадження перебуває у апеляційному суді.

 

Досудове розслідування: УСБУ у Волинській області.

 

Пресслужба обласної прокуратури

кількість переглядів: 83