Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.04.2020

Директора комунального підприємства на Волині судитимуть за розтрату понад 840 тис. грн

Прокуратура Волинської області скерувала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні про вчинення директором одного з комунальних підприємств Володимира-Волинського службового підроблення й розтрати чужого майна в особливо великих розмірах  шляхом зловживання службовим становищем.

Слідство встановило, що у процесі виготовлення проектно-кошторисної документації будівництва полігону твердих відходів у Володимирі-Волинському посадовець включив у кошторис не передбачену проектом потребу закупівлі бульдозера за завищеною ціною і затвердив цей кошторис із внесеною до нього завідомо недостовірною інформацією.

Згодом директор підприємства закупив бульдозер, реальна вартість якого становила 277 тис. грн, за ціною понад 1 млн 120 тис. грн, розтративши в такий спосіб  більш ніж 844 тис. грн.

Унаслідок безпідставного придбання техніки бюджету Володимир-Волинської міської ради завдано матеріальної шкоди в особливо великому розмірі.

Директора комунального підприємства обвинувачують у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366  КК України, й невдовзі він постане перед судом.

Прокурором у провадженні також подано позов задля відшкодування ним завданих державі збитків.

Пресслужба прокуратури області

 

кількість переглядів: 2258