Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.09.2019

За одержання неправомірної вигоди на Волині перед судом постане митник

Прокуратура Волинської області затвердила і скерувала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні про одержання неправомірної вигоди державним інспектором митного поста «Піща»  Волинської митниці Державної фіскальної служби.
У червні-липні 2019 року митник одержав від громадянина грошові кошти в сумі 220 доларів США за не створення штучних перешкод під час митного оформлення вантажу фарби через пункт пропуску «Пулемець» митного поста «Піща » Волинської митниці ДФС.
Злочинні дії державного інспектора були викриті під процесуальним керівництвом прокуратури Волинської області спільно з працівниками Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Львові, за оперативного супроводу Управління Служби безпеки України в області.
Митника, який щиро розкаявся у скоєному, обвинувачують в одержанні неправомірної вигоди (кримінальне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 368 КК України) й подальшу його долю вирішуватиме суд.
Зауважимо, що за такий злочин Кримінальним кодексом України передбачено покарання у виді штрафу від однієї тисячі до тисячі п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту на строк від трьох до шести місяців, або позбавлення волі на строк від двох до чотирьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Пресслужба прокуратури області

кількість переглядів: 1775