Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.04.2018

На Волині затримано кримінального "авторитета", підозрюваного у справі про викрадення двох громадян

Завдяки скоординованим прокуратурою Волинської області діям правоохоронців затримано ще одного підозрюваного у кримінальному провадженні про викрадення двох людей у Луцьку.
Як відомо волинянам, група зловмисників, серед яких і такі, які раніше притягувалися до кримінальної відповідальності, 16 березня 2018 року викрали двох мешканців обласного центру Волині та завезли їх у село Забороль Луцького району, де замкнули у підвалі. Потерпілих били молотком та битою, відібрали гроші, ювелірні прикраси, телефони і навіть погрожували вбити.
Таким чином, викрадачі вимагали передати їм автомобіль, квартиру, грошові коштів у сумі 5000 доларів США  та «ферму біткоїнів».
Звільнили викрадених чоловіків правоохоронці увечері 17 березня 2018 року.
Чотирьох нападників було одразу затримано, оголошено їм про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 146,   ч. 2 ст. 289, ч. 2 ст. 187, ч. 3 ст. 189, ч. 2 ст. 185 КК України, та взято під варту.
Учора ж затримано ще одного підозрюваного у цих злочинах – 47-річного "положенца" – кримінального "авторитета", звільненого з місць позбавлення волі наприкінці 2015 року за "Законом Савченко".
Зауважимо, що чоловік до цього був неодноразово судимий та понад 20 років відбував покарання у місцях несвободи.
Наразі йому оголошено про підозру. Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Прес-служба прокуратури області

кількість переглядів: 2578