Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.10.2014

Прокуратура Волині - на захисті конституційних прав і свобод дітей

Додержання в області законодавства про права і свободи дітей є одним із пріоритетних напрямків роботи органів прокуратури Волині.
У результаті вжитих упродовж 9 місяців 2014 року заходів вдалось посилити вплив органів прокуратури на стан попередження правопорушень серед дітей. Як наслідок, рівень підліткової злочинності в порівнянні з аналогічним періодом минулого року зменшився на понад 7 відсотків.
Вживали цьогоріч прокурори й заходів задля захисту прав і свобод дітей, проводячи перевірки в порядку нагляду за додержанням і застосуванням законів. Упродовж 9 місяців 2014 року винесено 230 постанов про проведення таких перевірок у сфері освіти, опіки і піклування, праці і працевлаштування, соціального захисту дітей, попередження правопорушень серед неповнолітніх, охорони життя і здоров’я дітей, захисту їх житлових і майнових прав та попередження насильства в сім’ї.
За результатами перевірок розпочато 5 кримінальних проваджень, 3 з яких скеровано до суду, внесено 224 подання, скасовано 7 незаконних актів, притягнуто до відповідальності 198 службових осіб, за актами прокурорського реагування відшкодовано 178 тис. грн., поновлено права майже 200 неповнолітніх.
Органи прокуратури Волині активно застосовували цьогоріч і цивільно-правові заходи з метою усунення виявлених порушень законності в сфері захисту прав і свобод дітей, що сприяло реальному поновленню порушених прав неповнолітніх.
Так, упродовж 9 місяців поточного року судами задоволено 28 позовів на суму 506 тис. грн., пред’явлених прокурорами в інтересах дітей, з яких 22 позови на суму 487 тис. грн. - у сфері захисту житлових та майнових прав підлітків.

Прес-служба прокуратури області

кількість переглядів: 2363