Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.02.2024

Прокурори домоглися реального покарання для обвинуваченого в одержанні неправомірної вигоди поліцейського. ФОТО

Прокурори Волинської обласної прокуратури підтримали публічне обвинувачення у кримінальному провадженні про одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України) начальником сектору кримінальної поліції Луцького районного відділення поліції Луцького відділу поліції Головного управління Національної поліції в області.

Викрили правоохоронця, який вимагав 1000 доларів США неправомірної вигоди за не вжиття заходів для збирання оперативних матеріалів щодо незаконної діяльності громадян, причетних до незаконних порубок лісу, та не направлення цих матеріалів до органів досудового розслідування, ще у 2017 році.

Кілька разів виправдувальні вироки суду першої інстанції скасовувались апеляційним судом і цього разу, дослухавшись до доводів прокурорів, за результатами повторного розгляду Луцький міськрайонний суд визнав поліцейського винуватим у вчиненні кримінального правопорушення та призначив йому покарання у виді 5 років позбавлення волі з позбавленням на два роки права обіймати посади у правоохоронних органах, з конфіскацією всього майна.      

Окрім того, його позбавлено спеціального звання – майор поліції.

 

Пресслужба обласної прокуратури

кількість переглядів: 124