Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.02.2024

Перейшли на бік ворога: п'ятнадцятьох жителів Донеччини судитимуть за державну зраду, колабораційну діяльність та пособництво державі-агресору. ФОТО

Прокурори Волинської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні про вчинення п'ятнадцятьма жителями Донецької області державної зради в умовах воєнного стану, колабораційної діяльності та пособництва державі-агресору (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 111, ч. 2 ст. 28 ч.ч. 2, 5 ст. 111-1, ч. 2 ст. 28 ч. 1   ст. 111-2 КК України).

За даними слідства, після вторгнення російської федерації до України та окупації частини Донецької області, в тому числі Волноваського району, вказані особи перейшли на бік ворога, надавали представникам держави-агресора допомогу в проведенні підривної діяльності проти України, а також добровільно поступили на службу до незаконного органу влади окупаційної адміністрації - так званого «управління фінансів адміністрації Волноваського району днр».

Діючи за попередньою змовою групою осіб, вони реалізовували рішення окупаційних органів влади та забезпечували роботу підрозділу органу окупаційної адміністрації в сфері управління фінансами, впроваджуючи у такий спосіб бюджетну політику держави-агресора, збір податків, зборів і платежів.

Спеціальне досудове розслідування: УСБУ у Волинській області.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба обласної прокуратури

кількість переглядів: 173