Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.09.2023

У прокуратурі обговорили проблеми представницької діяльності в земельній сфері. ФОТО

У Волинській обласній прокуратурі  відбувся семінар на тему: «Актуальні питання та проблеми представницької діяльності у земельній сфері в умовах законодавчих змін та воєнного стану».

У роботі семінару взяла участь суддя Господарського суду Волинської області Валентина Дем'як.

Розпочинаючи роботу семінару, заступник керівника обласної прокуратури Олександр Бабенков зауважив, що у 2023 році прокурори забезпечували  повернення у державну власність земель оборони, лісогосподарського та історико-культурного призначення, виявляли факти безпідставного збереження коштів недобросовісними користувачами земель.

Органами Волинської обласної прокуратури у 2023 році пред’явлено 136 позовів у земельній сфері та повернуто у власність держави понад 2 300 га земель.

Учасники семінару обговорили важливі питання організації діяльності органів прокуратури щодо захисту інтересів держави у сфері земельних відносин в умовах воєнного стану.

Валентина Дем'як розповіла присутнім про господарсько-процесуальні аспекти розгляду позовів прокурорів у сфері земельних правовідносин.

Особливу увагу учасників привернули питання збирання доказів із використанням можливостей електронних баз даних та питання дотримання містобудівних норм у цій сфері.

На завершення семінару учасники обмінялися думками щодо забезпечення виконання судових рішень, постановлених за позовами прокуратури, адже це і є остаточним результатом роботи прокурорів у представницькій діяльності.

 

Пресслужба обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1468