Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.09.2023

Втрутилась прокуратура – лісові землі вартістю понад 9 мільйонів гривень повернуті у власність держави

Прокурори Камінь-Каширської окружної прокуратури відстояли в судах усіх інстанцій свою позицію про повернення земельної ділянки лісогосподарського призначення площею понад 3 га і вартістю більше 9 мільйонів гривень в державну власність.

На виконання рішення Господарського суду Волинської області, яким задоволено позов прокуратури в інтересах держави в особі Волинської обласної державної адміністрації до Прилісненської сільської ради, земельну ділянку повернуто державі.

Нагадаємо, підставою пред’явлення позову стала незаконна зміна цільового призначення земельної ділянки із земель лісового фонду на землі сільськогосподарського призначення, що призвело до незаконного вибуття цієї ділянки, на якій ростуть дерева віком близько 20 років,  із користування державного підприємства «Городоцьке лісове господарство» та передачі її в комунальну власність.

Суд апеляційної інстанції погодився з позицією прокурорів, суд касаційної інстанції відмовив у відкритті провадження за касаційною скаргою сільської ради.

Землі повернуті у державну власність.

 

 

Пресслужба обласної прокуратури

кількість переглядів: 1708