Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.09.2023

Впроваджувала стандарти освіти держави-агресора – постановлено вирок освітянці із днр. ФОТО

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Волинської обласної прокуратури Луцький міськрайонний суд в порядку спеціального судового провадження  за відсутності обвинуваченої визнав 46-річну жительку міста Волноваха Донецької області винуватою у колабораційній діяльності (ч. 3 ст. 111-1 КК України).

Доведено, що після окупації Волновахи військами російської федерації жінка, яка обіймала посаду заступника директора закладу освіти, погодилася працювати заступником директора з виховної роботи у незаконно створеному «муніципальному бюджетному освітньому закладі «Волноваська школа №5» так званого «міністерства освіти і науки днр».

Надалі вона впроваджувала в єдиній функціонуючій у Волновасі школі стандарти освіти держави-агресора,  просувала ідеї проросійської спрямованості, незворотного і стабільного існування на теренах Донецької області влади рф та наративи «руского міра», а також  неодноразово брала участь у агітаційних «освітніх» заходах окупаційної влади.

Суд призначив їй максимальне передбачене за такий злочин покарання у виді трьох років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в освітніх закладах, органах державної влади та місцевого самоврядування, органах державного управління та контролю, підприємствах державної чи комунальної власності та займатися освітньою та виховною діяльністю на строк 15 років.

Досудове розслідування: УСБУ у Волинській області.

Пресслужба обласної прокуратури

кількість переглядів: 1280