Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.07.2023

Повідомлено про підозру в державній зраді працівнику «міністерства днр». ФОТО

За процесуального керівництва Волинської обласної прокуратури 46-річному жителю одного з сіл Волноваського району Донецької області заочно повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, після окупації Волновахи російськими військами начальник рятувального відділення однієї з частин 11 Державного пожежно-рятувального загону ГУ ДСНС України у Донецькій області, підтримуючи проросійські ідеї, перейшов на бік ворога, зрадив Присязі особового складу органів і підрозділів цивільного захисту України та погодився обійняти посаду командира рятувального відділення в «государственном бюджетном учреждении «пожарно-спасательный отряд г. Волноваха министерства по делам гражданской обороны, чрезвычайным ситуациям и ликвидации последствий стихийных бедствий днр».

Працюючи у псевдооргані, він надавав окупантам допомогу у веденні підривної діяльності проти України та просував ідеї проросійської спрямованості.

Окрім того, для подальшого встановлення у Волноваському районі Донецької області окупаційної влади, штучного створення у мешканців хибних уявлень про добрі наміри окупаційних військ та незворотного і стабільного існування на території влади рф та ідей «руского міра», «командир відділення» брав участь у агітаційних заходах та святкуваннях з нагоди російських свят.

 

Досудове розслідування: ТУ ДБР у Львові за оперативного супроводу УСБУ у Волинській області.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 371