Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.06.2023

Прокурори наполягають на поверненні громаді землі зі ставком вартістю понад 48 мільйонів гривень

Прокурори Луцької окружної прокуратури звернулися до суду із позовом в інтересах Головного управління Держгеокадастру в області та Боратинської сільської ради Луцького району, аби зобов'язати волинянина повернути  у власність громади земельну ділянку водного фонду вартістю 48,5 млн гривень.

Прокурори з'ясували, що із 2007 року громадянин орендував земельну ділянку площею 7,5 га зі ставком для розведення риби у селі Новостав.

Після закінчення дії договору оренди він продовжував користуватися землею та водним об'єктом, не сплачуючи орендної плати, а через три роки звернувся до сільської ради, аби продовжити строки дії договору – і сільрада погодилась.

Поновлення договору після трирічної перерви є незаконним, вважають у прокуратурі, адже орендар уже втратив своє право на це і земельна ділянка зі ставком повинна була надаватися в оренду за результатами торгів. 

Окрім того, продовжуючи дію договору, сторони встановили розмір орендної плати, у 15 разів менший від належного, що не сприяло наповненню місцевого бюджету.

           У суді прокурор наполягатимуть на поверненні земельної ділянки громаді.

 

Пресслужба обласної прокуратури

кількість переглядів: 614