Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.08.2016

За невдалі спроби контрабанди наркотиків засудили волинянина та рівнянина

Прокурорами відділу нагляду за додержанням законів органами СБУ та державної прикордонної служби прокуратури  області підтримано державне обвинувачення у кримінальному провадженні про контрабанду особливо небезпечних наркотичних засобів 26-річним мешканцем міста Рівне, який в лютому цього року намагався перемістити їх через митний кордон України в Республіку Польща через пункт пропуску "Ягодин" Волинської митниці ДФС України.

Вироком Любомльського районного суду від 8 серпня цього року чоловіка визнано винним у замаху на контрабанду (кримінальне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 305 Кримінального кодексу України) та призначено покарання у виді 2 років 6 місяців позбавлення волі зі звільненням від відбування з випробуванням. Судом при призначенні покарання враховано наявність на утриманні засудженого малолітньої дитини-інваліда, його молодий вік, щире каяття у вчиненому й те, що він уперше притягується до кримінальної відповідальності.  

Учора Любомльський районний суд засудив до 4 років позбавлення волі зі встановленням випробувального терміну за спробу контрабанди з України в Республіку Польща особливо небезпечних наркотичних засобів і 23-річного мешканця Ковельського району, який приховав наркотики від митного контролю в кишені штанів. Призначаючи покарання, суд також врахував пом’якшуючі обставини ― щире каяття, активне сприяння розкриттю злочину, молодий вік засудженого. Окрім того, волинянин теж притягувався до кримінальної відповідальності вперше.

 

Прес-служба прокуратури області

кількість переглядів: 1916