Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.03.2016

Прокуратура вимагає в органів поліції усунути порушення законодавства при застосуванні заходів примусового характеру, пов’язаних з обмеженням особистої свободи громадян

Органами прокуратури Волинської області проведено перевірку дотримання вимог чинного законодавства про адміністративні правопорушення при застосуванні заходів примусового характеру, пов’язаних з обмеженням особистої свободи громадян, в роботі органів поліції області.

Встановлено, що упродовж поточного року органами поліції  адміністративно затримано та доставлено до приміщень її відділів та відділень 52 особи. При цьому виявлено 6 фактів безпідставного доставляння порушників при наявності можливостей скласти протоколи про адміністративні правопорушення на місці їх вчинення.

Встановлено й 13 випадків неоформлення матеріалів про адміністративне затримання правопорушника.

Не завжди працівники органів поліції області повідомляють родичам осіб, затриманих за вчинення адміністративних правопорушень, про місце їх перебування.

Непоодинокими є факти безпідставного тримання затриманих понад три години.

У порушення вимог закону працівники поліції у встановлених законом випадках іноді не повідомляють Волинський обласний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги про факти затримання громадян.

Під час перевірки виявлено також порушення при складанні протоколів про адміністративне затримання.

Встановлено і факти невиконання органами поліції області постанов судів про накладення адміністративного арешту, що сприяє уникненню правопорушниками адміністративної відповідальності.

Виявили прокурори також порушення конституційних прав громадян на матеріально-побутове та медико-санітарне забезпечення при утриманні таких осіб в ізоляторах тимчасового тримання.

За наслідками перевірки прокурором Волинської області внесено вказівку тимчасово виконуючому обов’язки начальника ГУ НП в області з вимогою негайно вжити заходів до усунення виявлених порушень  та притягнути до дисциплінарної відповідальності службових осіб, відповідальних за їх допущення.

Прес-служба прокуратури області

кількість переглядів: 1601