Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.12.2017

Засудили водія, який рік тому збив 16-річного пішохода на вулиці Дубнівській у Луцьку

Прокурорами відділу прокуратури області підтримано публічне обвинувачення у кримінальному провадженні по порушення 59-річним лучанином правил безпеки дорожнього руху, що заподіяли 16-річному потерпілому тяжке тілесне ушкодження, та залишення ним потерпілого у небезпеці.

Майже рік тому, 8 грудні 2016 року, чоловік в стані алкогольного сп’яніння (вміст алкоголю в крові становив 3,5 проміле) перебував за кермом автомобіля марки «Mercedes Benz» та рухався з боку села Підгайці в напрямку вулиці Карпенка-Карого в Луцьку.

Поблизу будинку №2 на вулиці Дубнівській він допустив наїзд на 16-річного пішохода, який переходив проїзну частину дороги по пішохідному переході.

Унаслідок ДТП пішохід отримав тяжкі тілесні ушкодження.

Водій же, не надавши йому допомоги, покинув місце пригоди, проте невдовзі зіткнувся ще з двома авто й змушений був спинитися через пошкодження свого транспортного засобу.

Суд визнав водія винним у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених  ч. 2 ст. 286 та ч.1 ст. 135 Кримінального кодексу України, й призначив йому покарання у виді 4 років та 6 місяців позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк 3 роки.

Прокуратура Волині оскаржуватиме цей вирок у апеляційному порядку, вимагаючи суворішого покарання для винуватця ДТП.

 

Прес-служба прокуратури області

кількість переглядів: 2178