Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.10.2017

Прокурори домагатимуться госпіталізації убивці 76-річної волинянки до психіатричного закладу із суворим наглядом

Прокуратура Волинської області скерувала до суду клопотання про застосування до 40-річного мешканця села Куснище Любомльського району, який з особливою жорстокістю убив 76-річну сусідку, примусових заходів медичного характеру у виді госпіталізації до психіатричного закладу із суворим наглядом.

Як відомо волинянам, удень 20 серпня 2017 раніше судимий чоловік на подвір'ї коло свого будинку завдав жінці численних ударів сокирою в область шиї, відчленувавши голову.

Під час досудового розслідування судово-психіатрична експертиза засвідчила, що  підозрюваний перебував у стані неосудності через наявне у нього психічне захворювання, відтак матеріали провадження скеровані до суду з клопотанням про застосування до чоловіка примусових заходів медичного характеру у виді госпіталізації до психіатричного закладу із суворим наглядом.

 

Довідково: згідно ч. 5 ст. 94 КК України госпіталізація до психіатричного закладу із суворим наглядом може бути застосована судом щодо психічно хворого, який вчинив суспільно небезпечне діяння, пов’язане з посяганням на життя інших осіб, а також щодо психічно хворого, який за своїм психічним станом і характером вчиненого суспільно небезпечного діяння становить особливу небезпеку для суспільства і потребує тримання у психіатричному закладі та лікування в умовах суворого нагляду.

 

 

Прес-служба прокуратури області

кількість переглядів: 1848