Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.11.2016

Прокуратура захистила житлові права дитини

Луцька місцева прокуратура звернулася до суду в інтересах 16-річної позбавленої батьківського піклування лучанки, аби захистити житлові права дівчини.

Опрацювавши інформацію Люблинецької спеціалізованої школи-інтернату 1-3 ступенів  "Центр освіти та соціально-педагогічної підтримки" з приводу успадкування майна неповнолітньою після смерті батька та інших родичів, прокурори у суді наполягали на визнанні права власності дитини на спадкове майно й звільненні цього майна з-під арешту.

До школи-інтернату дівчинка втрапила після того, як її мати була позбавлена батьківських прав, а батько помер. При цьому рішенням виконавчого комітету Луцької міської ради за дитиною було закріплено право користування житлом, у якому за життя мешкали її батько, дідусь та бабуся.

Зважаючи на те, що батька дівчинки вироком суду було визнано винним у вчиненні низки злочинів та призначено покарання у виді позбавлення волі з конфіскацією половини майна, на житло було накладено арешт, що унеможливлювало оформлення права на спадщину.  

Окрім цього, ні опікун, ні, в подальшому, адміністрація інтернату, ні служба у справах дітей Луцької міської ради впродовж року з моменту влаштування дитини не вжили заходів для захисту її житлових прав.

Відтак на захист цих прав дівчини стала прокуратура.

У суді прокурори довели, що зі смертю батька дитини виконання покарання у виді конфіскації його майна має бути припинене й дівчинка повинна стати повноправною власницею своєї частини житла.

Приставши на позицію прокурорів, суд зняв арешт із помешкання та визнав за неповнолітньою право власності на її частину квартири.

 

Прес-служба прокуратури області

кількість переглядів: 1724