Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.10.2016

За принципової позиції прокурорів зловмисник, який нападав на людей похилого віку, відсидить за ґратами 12 років

Не погодившись із занадто м'яким покаранням, призначеним судом першої інстанції 36-річному мешканцю села Хмелів Володимир-Волинського району, прокурори оскаржили вирок в апеляційному порядку й домоглися справедливого покарання для нелюда, котрий вчиняв розбої, завдаючи жертвам тяжких тілесних ушкоджень.

В обідню пору 21 вересня 2015 року раніше неодноразово судимий за насильницькі злочини й злочини проти власності зловмисник у під'їзді житлового будинку на вулиці Ковельській у Володимирі-Волинському напав на 76-річну жінку, ударив її по голові уламком цеглини й забрав сумку з гаманцем та мобільний телефон, заподіявши майнової шкоди на 1144 грн.

За два дні по тому – уже поблизу залізничної колії біля вулиці Клима Савура в княжому місті - він напав на 81-річну жінку, так само вдарив її по голові й забрав сумку, гаманець, телефон, пенсійне посвідчення та банківську картку, завдавши шкоди на 1210 грн. Ще 1500 грн він опісля зняв з пенсійної картки потерпілої.

Увечері 25 вересня 2015 року розбійник на вулиці Станіславського у Володимирі-Волинському напав на 49-річного чоловіка, кілька разів вдарив його цеглиною по голові й відібрав мобільний телефон та банківську картку, заподіявши майнової шкоди на суму 1815 грн.

У ході досудового розслідування своєї вини у вчинених злочинах зловмисник не визнав та не розкаявся.

Нововолинський міський суд визнав його винним у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст. 185, ч.2 ст. 187 та ч.4 ст. 187 Кримінального кодексу України, та призначив покарання у виді 10 років позбавлення волі із конфіскацією майна.

Апеляційний же суд Волинської області, дослухавшись до доводів прокурорів, які вважали таке покарання занадто м'яким, засудив зловмисника до 12 років позбавлення волі з конфіскацією усього належного йому на праві власності майна.

 

Прес-служба прокуратури області

кількість переглядів: 1765