Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.10.2014

За втручання прокуратури Ківерцівського району громаді села Карпилівка повернуто земельну ділянку вартістю понад 100 тис. грн.

Прокуратурою Ківерцівського району проведено перевірку додержання вимог земельного законодавства в частині законності прийняття рішень щодо розпорядження землею в діяльності Карпилівської сільської ради.
Встановлено, що рішенням сільської ради, всупереч вимогам законодавства, юридичній особі було безоплатно надано у приватну власність земельну ділянку загальною площею 0, 51 га та вартістю 102000 грн.
Відповідно ж до вимог Земельного кодексу України, земельні ділянки надаються юридичним особам безоплатно лише у постійне користування, а не у приватну власність.
Реагуючи на виявлені порушення, прокурор Ківерцівського району звернувся до господарського суду Волинської області з позовними вимогами про скасування незаконного рішення сільської ради та державної реєстрації права власності на вказану земельну ділянку.
Наразі, рішенням суду позов прокурора задоволено в повному обсязі, юридичну особу зобов’язано повернути земельну ділянку до складу земель комунальної власності територіальної громади.

Прес-служба прокуратури області

кількість переглядів: 1632