Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.06.2023

Директора підприємства на Волині судитимуть за заволодіння бюджетними коштами, а директора коледжу – за їх розтрату

Прокурори Володимирської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні про вчинення директором приватного підприємства та директором коледжу у Нововолинську за попередньою змовою службового підроблення, а також заволодіння чужим майном та його розтрати шляхом зловживання службовим становищем в умовах воєнного стану (ч.1 ст. 366, ч.4 ст. 191 КК України).

Слідство встановило, що підприємство згідно з укладеним у грудні 2022 року договором виконувало роботи із поточного ремонту приміщення коледжу.

При цьому директори товариства і коледжу вносили у акти виконаних робіт завідомо неправдиві відомості про обсяги робіт та їх вартість, а також підписували ці акти.

На підставі підроблених документів кошти, в тому числі і понад 117 тисяч гривень за не виконані роботи, були перераховані із бюджету на рахунки підприємства.

Далі – слово за судом.

Нагадаємо, що відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба обласної прокуратури

кількість переглядів: 782