Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.06.2023

Посадовицю міськради на Волині покарали за правопорушення, пов'язане з корупцією

Рожищенський районний суд, приставши на позицію прокурорів, притягнув до відповідальності за порушення обмежень щодо сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності (ч. 2 ст. 172-4 Кодексу України про адміністративні правопорушення) працівницю загального відділу Рожищенської міської ради.

Посадовиця, будучи засновником приватного підприємства та входячи до складу органу його управління, всупереч вимогам Закону України «Про запобігання корупції», у визначені строки з моменту призначення на посаду в органі місцевого самоврядування не здійснила дії, спрямовані на припинення її повноважень у складі правління та на передачу в управління іншій особі належної їй частки у статутному капіталі суб’єкта господарювання, що має на меті отримання прибутку.

Суд визнав її винуватою у вчиненні цього правопорушення та призначив покарання у виді штрафу.

Задля усунення причин та умов, що сприяли вчиненню працівницею Рожищенської міської ради адміністративного правопорушення, пов’язаного із корупцією, Волинська обласна  прокуратура внесла органу місцевого самоврядування подання у порядку ст. 65-1 Закону України "Про запобігання корупції".

 

Пресслужба обласної прокуратури

кількість переглядів: 586