Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.05.2023

Незаконне заволодіння земельними ділянками вартістю 5,5 млн грн - на Волині повідомили про підозру державному реєстратору

За процесуального керівництва прокурорів Волинської обласної прокуратури державному реєстратору однієї з сільських рад Луцького району повідомлено про підозру у неодноразовій несанкціонованій зміні інформації, яка оброблюється в автоматизованій системі, а також у зловживанні повноваженнями особою, яка надає публічні послуги (ч.ч. 1,3 ст. 362, ч.3 ст. 365-2 КК України).
За даними слідства, чиновниця здійснила безпідставну державну реєстрацію за громадянином права власності на 5 земельних ділянок, внісши неправдиві відомості в державні бази даних.
Таким чином було незаконно привласнено земельні ділянки комунальної та приватної форм власності загальною площею 5,4 га вартістю майже 5,5 мільйона гривень.
Вирішується питання про обрання підозрюваній запобіжного заходу та про накладення арешту на її майно.
Викрито злочинну діяльність державного реєстратора за оперативного супроводу УСБУ у Волинській області.
Досудове розслідування: ГУНП у Волинській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба обласної прокуратури

кількість переглядів: 731