Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.05.2023

Заволодіння понад мільйоном гривень з державного бюджету - на Волині директора Шацького національного природного парку судитимуть за вчинення злочинів у складі організованої групи. ФОТО

Прокурори Волинської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні про вчинення директором Шацького національного природного парку заволодіння чужим майном у особливо великих розмірах, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, складання та видачі службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, вчинених організованою групою, шахрайства, використання завідомо підробленого документа та легалізації майна, одержаного злочинним шляхом, за попередньою змовою групою осіб (ч. 5 ст. 191, ч. 4 ст. 358, ч. 2 ст. 190, ч. 3 ст. 28 ч. 1 ст. 366, ч.ч. 1,2 ст.209  КК України).

За даними слідства, посадовиця, залучивши у злочинну схему  співмешканця, свого заступника та двох начальників відділів Нацпарку, прийняла на роботу шістьох людей, які фактично роботи не виконували і не були присутні на робочому місці, забезпечила внесення упродовж жовтня 2021 року – червня 2022 року в табелі обліку використання робочого часу неправдивих відомостей про них і підписувала ці табелі.

Таким чином цим працівникам було виплачено заробітну плату, відтак розтрачено понад мільйон гривень із бюджету.

Усі ці кошти, як з'ясувалося, «працівники» віддавали співмешканцю посадовиці – і вони використовувались спільниками на свій розсуд.

Перед судом постануть п'ятеро задіяних у злочинні схеми обвинувачених.

Досудове розслідування: ТУ ДБР у Львові.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба обласної прокуратури

кількість переглядів: 546